Home > Over Evincive

Waar staat EVINCIVE voor?

'Evincive' (spreek uit als 'ivinsiv') betekent bewijzend, aantonend. In de praktijk betekent dit:

  • combineren van denken & doen, van idee tot en met eindresultaat
  • oplossings- en kwaliteitgericht zijn
  • bijdragen aan prestatieverbetering
  • concreet en pragmatisch te werk gaan
  • veel aandacht voor de mensen, het 'team'
  • enthousiasmeren door gedrevenheid
  • een zeer grote productiviteit
  • professionaliteit en integriteit
  • ondernemerschap
Kortom: er voor zorgen dat ondernemingen hun doelen realiseren. Evincive helpt daarbij met: business model ontwikkeling, business development en - versnelling, project management, interim management.

Referenties: wat anderen over Eric Schreurs zeggen...

De onderneming

Evincive en Evincive.com zijn handelsnamen van Schreurs b.v.. Eric Schreurs (1958) is zelfstandig ondernemer sinds 1987 en directeur/eigenaar van Schreurs b.v. sinds 1990. KvK Amsterdam 33 22 49 20.

Eric Schreurs: interim management, project management, business development

Eric Schreurs heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Sinds 1992 werkt hij in vele rollen voor een reeks van bedrijven, waaronder financiële instellingen, uitgevers, luchtvaartmaatschappijen, ICT-bedrijven en 'internet-startups'.

Vanaf 1995 is hij zeer actief betrokken geweest bij ondernemingen als:

Eric Schreurs was zeer nauw betrokken bij veel aspecten van de uitbouw en groei van genoemde bedrijven.

In 2006 richtte Eric Schreurs - samen met Herman Harbrink Numan - De Financiële Begrippenlijst op, het meest uitgebreide en diepgravende online financieel-economisch lexicon in het Nederlandse taalgebied, meer dan 10.000 andere begrippen op het gebied van economie, geld, financiële markten, beurs en beleggen.  De Financiële Begrippenlijst levert ook digitale content aan derden.

In 2002 was Eric Schreurs mede-oprichter/aandeelhouder van Inclusion Group, een onderneming met als missie de ontwikkeling van landelijk betalingsverkeer en bijbehorende infrastructuur (kennis, systemen, joint-ventures e.d.) in opkomende markten. Als projectleider was hij verantwoordelijk voor de eerste fase van de joint-venture van Inclusion Group in Egypte, Giro-Nil.

In 1987 was Eric Schreurs mede-oprichter van het Institute for Financial Training - IFT, een onderneming die hoogwaardige, computer-ondersteunde trainingen ontwikkelt voor professionals in de financiële wereld (zoals portefeuillebeheerders, market makers, treasurers en risk managers), met een focus op afgeleide producten (derivaten). Hij werkte in dat verband voor onder meer Deutsche Bank AG, Bankhaus Sal. Oppenheim jr & Cie, BHF Bank, ING Bank, ABN-AMRO Bank, Bank Labouchere, ABP, AEX-Optiebeurs, BELFOX en Generale Bank. Hij verkocht zijn aandelen IFT in 1992.

Hij werkte als Marketing-Assistant en vervolgens Hoofd Commerciële Zaken voor de European Options Exchange (1983 - 1987), thans NYSE Euronext. Daarvoor was hij werkzaam voor Hilton International en Heineken Reken Centrum (front- en back-office systemen voor hotels).

Opleiding: VWO (1970 - 1976), HEAO (1976 - 1977), Hogere Hotelschool - hotel management (1977 - 1980), NIMA-B (1982), NIMA-C (1984 - 1985) en diverse trainingen.

Referenties: wat anderen over Eric Schreurs zeggen...
 
Home Over Evincive Activiteiten en Referenties Contact